Publicat pe Lasă un comentariu

5 motive ca să alegi o tabără online

Suntem cu toții în situația în care lucrurile se schimbă foarte rapid și încercăm să găsim un echilibru pentru noi și familia noastră. Așa cum planurile pentru vară au cam fost date peste cap, suntem preocupați în a găsi o activitate  care să fie atât interesantă, cât și utilă pentru copii.

Taberele online sunt o inovație, care duc deja cunoscutele cursuri online la alt nivel de organizare și interacțiune între participanți. Fiind totuși mai puțin cunoscute, vă vom prezenta 5  argumente în favoarea acestui tip de petrecere a timpului liber prin învățare și implicare.

  1. Taberele online oferite de ISS EDU asigură un mediu internațional, adică implică participanți din toată lumea. Astfel elevii au posibilitatea să comunice și să lege prietenii cu copii de pe tot globul, așa cum o făceau la taberele internaționale tradiționale.
  2. Taberele online sunt mai creative și mai adaptate cerințelor moderne de învățare. Ne-am obișnuit că sistemul de învățământ tradițional este uneori depășit din punct de vedere tehnologic. Dar nu este însă și cazul taberelor online, unde profesorii sunt pregătiți să interacționeze cu copiii folosind tehnologiile informaționale și diferite activități interactive: concursuri, jocuri, karaoke etc.
  3. Taberele online asigură o activitate educativă și captivantă pentru copii într-o perioadă a zilei când nu este recomandată ieșirea afară. Zilele de vară sunt toride în ultimul timp, iar plimbările e bine să le facem dimineața devreme sau seara. Astfel, copiii au destul de mult timp pe care-l petrec într-un spațiu închis, iar taberele online vin să suplinească acel timp cu un program divers și atractiv.
  4. Numărul relativ mic de locuri per grup facilitează interacțiunea între participanți și sporește ponderea atenției pe care fiecare elev o primește de la profesor.  Astfel, participanții au parte de o abordare diferențiată, pliată pe necesitățile și capacitățile fiecăruia.
  5. Costurile reduse ale taberelor online, raportate la beneficiile pe care le implică, inclusiv participarea din confortul casei, reprezintă de asemenea un argument în favoarea acestui tip de petrecere utilă a timpului liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *